23948sdkhjf

Orexo mot nya marknader

Smärtbehandlingen Abstral har godkänts för försäljning i Frankrike och Spanien. Det ger Orexo rätt till en milstolpeutbetalning.
Därmed är Abstral , som används för genombrottssmärta hos cancerpatienter, godkänt på fem marknader i Europa. Lansering i Frankrike och Spanien kommer att ske under det andra halvåret 2009, när förhandlingarna är klara i respektive land om pris och eventuell subvention.

Prostrakan, Orexos exklusiva licenspartner för Abstral i Europa och Nordamerika, kommer att sköta både förhandlingarna och kommande lansering. Godkännandena för Frankrike och Spanien ger Orexo rätt till delbetalningar om 1,3 miljoner euro. Orexo planerar att under 2009 lämna in en ansökan om godkännande i USA.

Abstral är en snabblöslig tablett som ges sublingualt, alltså under tungan. Den aktiva substansen är fentanyl, en opioid avsedd för behandling av genombrottssmärta hos cancerpatienter som sedan tidigare får smärtbehandling med hjälp av opioider. I juni 2008 gav EMEAs Committee for Medicinal Products for Human Use klartecken för marknadsföring och försäljning i Europa. Hittills har Abstral lanserats i referenslandet Sverige samt i Storbritannien och Tyskland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078