23948sdkhjf

Chalmers söker strategiska pengar

Åtta ansökningar har lämnats in för att få ta del av regeringens miljardsatsning på strategiskt viktig forskning. Dessutom utökas samarbetet med andra lärosäten.
Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg är ett av de lärosäten som vill vara med och delap å de 1,8 årliga miljarder som i regeringens forskningsproposition avsatts till särskilt utvalda strategiska områden. Forskningen ska gälla områden där Sverige redan är eller har goda förutsättningar att bli världsledande. Den ska också vara relevant för nationella eller globala samhällsproblem. 1,3 miljarder av pengarna ska fördelas nu. Resten delas ut separat av forsknnsfinansiärerna.

Chalmers ansökningar finns inom områdena energi, nanovetenskap, materialvetenskap, transportforskning, IT och mobil kommunikation, produktionsteknik, klimatmodeller samt e-vetenskap. I och med ansökningarna ska Chalmers utveckla och fördjupa samarbetet med flera andra

universitet i Sverige.

Ett exempel är ansökningar inom molekylär biovetenskap och säkerhet och krisberedskap där Chalmers ska samarbeta med Göteborgs universitet. Chalmers deltar också som partner i ett antal ansökningar från andra universitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109