23948sdkhjf

Stjärnregn över Norge

Ett norskt samarbetsprojekt har utsetts till det tredje främsta i Europa och får nu finansiering av EU-programmet Eurostars.
Ett norskt forskningskonsortium har utsetts till det tredje främsta av 300 projekt i Europa. Konsortiet arbetar med utvecklingen av siRNA-läkemedel mot cancer belönas nu med 1,1 miljoner Euro av EU-programmet Eurostars.

Samarbetet består av PCI Biotech, Spectracure och siRNAsense och går under namnet "Photochemical Internalisation for delivery of siRNA towards safe and specific cancer therapy". Konsortiet valdes ut av en expertpanel som bedömde projektet, dess teknologi och innovations- och marknadspotential. Projekt från alla industrier ingick i urvalet.

Det norska projektet belönas eftersom det siktar mot att utveckla företagens komplementära teknologier för att möta ett medicinskt behov inom flera olika terapiområden med cancer som huvudområde. Pengarna från Eurostars ska nu användas för att utveckla en metod för effektiv leverans av siRNA till olika typer av tumörer med hjälp av ljus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063