23948sdkhjf

Grönt ljus för ben i spruta

Ett alternativ till bentransplantationer får CE-märkning. Nu förbereder bolaget bakom en massiv lanseringskampanj i Europa.
Medicinteknikföretaget Bonesupports produkt Cerament Bone Void Filler är ett keramiskt injicerbart bensubstitut som bland annat används vid behandling av benskörhetsfrakturer. Nu blir den CE-märkt och får därmed marknadsföras inom EU.

Produkten används som alternativ till bentransplantation. Initialt kommer den att marknadsföras för användning inom ryggkirurgi och frakturkirurgi. I förlängningen kan även bredare ortopediska områden bli aktuella, och det finns också stor potential inom neurokirurgi och rekonstruktiv kirurgi, enligt Bonesupports vd Fredrik Lindberg.

Nu inleder bolaget en offensiv marknadskampanj riktad mot utvalda marknader i Europa. Cerament Bone Void Filler godkändes i USA 2008. Parallellt pågår lanseringen av Bonesupports produkt Cerament Spine Support, som blev CE-godkänd i november 2008. Där inriktas marknadssatsningen främst mot Tyskland, Österrike och Italien.

Bonesupport har ett dotterbolag i Tyskland med ansvar för försäljningen i Centraleuropa och ett distributionsavtal med OsteoGen för den italienska marknaden. Dessa länder kommer att kompletteras med distributörsavtal för Spanien, Portugal, Österrike, Belgien, Storbritannien och Irland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063