23948sdkhjf

Hansa Medical säljer utvecklingsprojekt

Ett bolag som grundats av life science-profilen Evy Lundgren-Åkerlund köper de fullständiga rättigheterna till Hansa Medicals broskprojekt.
Hansa Medical säljer sitt projekt Alpha-10 till ett bolag som grundats och kontrolleras av Evy Lundgren-Åkerlund. I försäljningen ingår samtliga patent och patentansökningar och allt biologiskt material som ingår i utvecklingsprojektet. Köpeskillingen uppgår till 2 miljoner kronor. En halv miljon av dessa erläggs i samband med avtalstecknandet och resterande 1,5 miljoner erläggs då Evy Lundgren-Åkerlunds bolag erhåller intäkter för patent, patentansökningar eller tillhörande biologiskt material.

Alpha-10/beta-1 är ett ytprotein som bara uttrycks av celler som bygger upp broskvävnad, kondrocyterna. Detta gör alpha-10 till ett intressant läkemedelsmål. Alpha-10 är ett mycket tidigt forskningsprojekt och någon terapeutisk effekt har ännu inte kunnat visas och därför väljer nu Hansa Medical att avyttra projektet.

Det svenska bioteknikbolaget Hansa Medical utvecklar biologiska läkemedel för behandling av autoimmuna sjukdomar och avstötning av transplantatat. Bolaget driver två utvecklingsprojekt; IdeS och alpha-11 och utvärderar också nya läkemedelskandidater och läkemedelsmål för behandling och diagnostik av inflammatoriska sjukdomar.

Evy Lundgren-Åkerlund har ett långt förflutet som både företagsgrundare och forskare i cell- och molekylärbiologi vid Lunds universitet. Hon utsågs i november 2008 till affärskoordinator för Lund Bioinkubator.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078