23948sdkhjf

Cellavision mot Japan

Bolaget får sin första order via det japanska dotterbolaget i Yokohama.
Cellavision ska installera sitt analysinstrument Cellavision DM96 på National Hospital Organization Tokyo Medical Center Medience Laboratory, ett offentligt sjukhus med omkring 800 bäddar. Medience Laboratory har under en tid utvärderat systemet, och blir nu en viktig referenskund för Cellavision på den japanska marknaden.

Cellavision har hittills sålt fler än 500 analysinstrument till sjukhuslaboratorier och kommersiella laboratorier i framför allt Europa och Nordamerika. 2008 etablerades det helägda dotterbolaget Cellavision K.K.som nu främst bearbetar cirka 1 000 större sjukhus- och kommersiella laboratorier i Japan.

Utöver Japankontoret har Cellavision också dotterbolag i Jupiter, Florida i USA, samt i Toronto, Kanada. Huvudkontoret ligger i Lund.

Cellavision utvecklar, marknadsför och säljer bildanalysbaserade system för rutinanalys av blod och andra kroppsvätskor. Analysinstrumentet Cellavision DM96 ersätter ett manuellt mikroskop kan på så sätt bidra till att öka produktiviteten och samarbetet mellan laboratoriepersonalen. Bolagets teknik för digital bildanalys ger laboratoriet möjlighet att reducera tidsåtgången för differentialräkning av blodceller i blod och andra kroppsvätskor samt generera säkrare och mer standardiserade analyser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094