23948sdkhjf

Optionsprogram i Biophausia

Bolagets styrelse föreslår att årsstämman ska fatta ett beslut om emission av teckningsoptioner för att göra medarbetarna extra delaktiga i bolagets utveckling.
Styrelsens förslag omfattar högst 5 160 000 teckningsoptioner. De emitteras till Biophausias helägda koncernbolag Astor Pharma som i sin tur ska vidareöverlåta teckningsoptionerna till anställda inom Biophausia, till ett marknadsmässigt pris som beräknas av ett oberoende värderingsinstitut.

Syftet är att öka medarbetarnas engagemang och intresse i bolaget. Anställda och blivande anställda ska kunna köpa teckningsoptionerna, och de delas in i tre grupper. En omfattar bolagets ledning, i praktiken Biophausias vd och vice vd. Den förstnämnden kommer att erbjudas att teckna högst 1 050 000 optioner och vice vd får teckna högst 750 000 optioner.

Nästa grupp är bolagets övriga ledande befattningshavare, en grupp om 6 personer som samtliga erbjuds teckna vardera 300 000 optioner. Den tredje grupper är övriga anställda, idag 26 personer om erbjuds högst 60 000 optioner vardera.

En teckningsoption ger rätt att tteckna en ny Biophausiaaktier med ett kvotvärde om 25 öre per aktie. Kursen kommer att fastställas till 130 procent av den volymviktade snittkursen under en period i början av september i år. Teckning kan senare ske under fyra fastställda perioder 2010 till 2012.

Vid full teckning och fullt utnyttjande av de föreslagna teckningsoptionerna kommer aktiekapitalet att uppgå till 1 290 000 kronor, motsvarade en utspädning om cirka 1,5 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109