23948sdkhjf

Nätsatsning på friska hjärtan

Nu lanseras en av de största hjärthälsosatsningarna någonsin i Sverige, och den finns på internet. Målet är att nå en halv miljon patienter redan i år.
Karolinska Institutet och Hjärt-Lungfonden lanserar nu Sundkurs, ett webbaserat utbildningsprogram om hur livsstil kan förebygga hjärt-kärlsjukdomar. Målgrupperna finns både inom sjukvården och allmänheten. Genom föreläsningar och webbinformation ska minst 5 000 vårdmedarbetare involveras, och genom dem ska minst en halv miljoner patienter får hjälp att få bättre hjärthälsa.

- Det är första gången vetenskapligt baserade råd samlas på det här sättet och täcker in allt från vår kost till motion, rökning och stress. Det är oerhört efterfrågat i vården och kan på sikt betyda mycket för svenska folkets hjärthälsa, säger Mai-Lis Hellénius, professor i kardiovaskulär prevention vid Karolinska Institutet.

Sundkurs innehåller råd om livsstil som både kan förebygga hjärt-kärlsjukdom och ge bättre prognos för redan drabbade. Materialet bygger på de senaste vetenskapliga rönen och uppdateras kontinuerligt. Även allmänheten kan ta del av råden direkt på nätet.

Sundkurs är framtaget av professor Mai-Lis Hellénius vid Karolinska Institutet, i samverkan med Karolinska Institutet Education, och finansierat av Hjärt-Lungfonden.

Sjukvårdspersonal kan få tillgång till utbildningsmaterialet genom att kontakta Karolinska Institutet Education, Jan Pettersson, projektledare
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063