23948sdkhjf

Lund Bioinkubator byter namn

Ideon Bioincubator är det nya namnet på inkubatorn i Ideon Science Park.
För att stärka Ideons varumärke byter nu Lund Bioinkubator namn till Ideon Bioincubator. Syftet med namnbytet är också att tydliggöra hur Ideon Bioincubator hänger ihop med den andra inkubatorn i Ideon Science park: Ideon Innovation.

- Ideon Science Park är ett lika starkt varumärke internationellt som i Sverige. Vi gör oss själva en björntjänst om vi inte samlar allt vi förvaltar under ett och samma tak. Ideon är Nordens första och största science park och helt naturligt är det ett ständigt pågående arbete att koordinera all kommunikation och alla världsledande innovationer som uppkommer här, Mikael Kipowski, inkubatorchef på Ideon Science Park i ett pressmeddelande.

Ideon Bioincubator har sina lokaler i Biomedicinskt Centrum, BMC, i Lund vilket bland annat ger företagen tillgång till centrumets våtlaboratorier. Inkubatorn startades för två år sedan och innehåller i dag sju bolag: Phase Holographic Imaging, Clinical Laserthermia Systems, Bjarga, Medetect, Pharmalundensis, Preelumina och SPAGO Imaging.

Verksamheten i inkubatorn finansieras av Innovationsbron, Ideon Science Park, Lunds kommun, Region Skåne, Sparbanken Finn och tre samarbetspartners: Öhrlings PricewaterhouseCoopers, Setterwalls Advokatbyrå och Awapatent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062