23948sdkhjf

Oasmia skramlar till studie

Drug delivery-bolaget Oasmia Pharmaceuticals gör nyemissioner för att finansiera slutskedet av två kliniska studier.
Styrelsen har bedömt att de behöver ta in 115 miljoner kronor, för att täcka kostnaderna under det kommande året. En riktad nyemission till större placerare förväntas tillföra 90 miljoner av det, medan en företrädesemission för samtliga aktieägare beräknas bidra med knappt 60 miljoner kronor. Bolagets börsvärde efter emissionerna kommer att vara drygt en miljard kronor. Fler emisioner kan bli aktuella längre fram, meddelar företaget.

Oasmia har produkter för både människor och djur och de två studier som skall finansieras genom nyemissionen bygger på samma bas, men riktad mot djur i den ena studien och mot människor i den andra.

Preparatet i humanstudien , Paclical, är en utveckling av cellgiftet paklitaxel. Detta innehåller dock ett ämne som ger svåra biverkningar och som begränsar den dos patienten kan få. Bolagets förhoppning är, att biverkningarna ska minska med Paclical och att dosen därmed ska kunna höjas. Nyemissionerna kommer att bekosta fas III-studier av preparatet. Ett liknande preparat testas samtidigt för hund i fas III.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078