23948sdkhjf

Kortare förlossning i sikte

Nu har Dilafor slutfört sin första fas II-studie med 263 förstföderskor. - Vårt preparat har effekt på långa förlossningar, säger Dilafors vd Anders Åsell.
När forskarna tittade specifikt på den grupp kvinnor som hade förlossningar längre än tolv timmar, var det en signifikant skillnad mellan placebogruppen och de som hade fått tafoxiparin. Det var fler förlossningar som höll på längre än tolv timmar bland dem som inte hade behandlats med tafoxiparin. Sett till hela gruppen kvinnor var det en skillnad i förlossningstid mellan placebo och behandlade kvinnor, men den skillnaden var inte signifikant.

- Det betyder egentligen att vi inte påverkar en normal förlossning med vårt preparat. Däremot har det en effekt på långdragna förlossningar vilket är bra, säger Anders Åsell.

- Vi kommer nu att gå in i en aktiv fas för att hitta en samarbetspartner som vi kan genomföra ett fas III-program tillsammans med. Samtidigt fortsätter vi utvecklingen av tafoxiparin, säger Anders Åsell.

Under första halvan av 2010 kommer en andra fas II-studie att inledas. Då ska tafoxiparin testas med närmare fokus på behandlingens längd, när behandlingen ska sättas in och finjustering av dosen. I det steget kommer forskarna också att studera nya patientgrupper och bland annat ta in omföderskor och inte bara förstföderskor.

- I den förra studien ville vi hålla patientunderlaget så rent som möjligt. Nu ska vi utvidga studien för att bättre förstå hur preparatet ska användas, säger Anders Åsell.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078