23948sdkhjf

KUs styrelse får ny kapten

Köpenhamns universitet har beslutat att Nils Strandberg Pedersen blir ny ordförande i styrelsen. Jannik Johansen är invald som ny styrelsemedlem.
Nils Strandberg Pedersen ersätter Bodil Nyboe Andersen på ordförandeposten. Både den nye ordföranden och Jannik Johansen ser universitetets begränsningar som en utmaning i den internationella konkurrensen:

- Internationellt sett står vi mot universitet med långt bättre förutsättningar. Det är därför viktigt att vi fortsätter att verkställa strategiplanen Destination 2012, samtidigt som vi under de kommande åren genomför det mest ambitiösa bygg- och renoveringsprogrammet i universitetes historia, säger Nils Strandberg Pedersen.



Nils Strandberg Pedersen har suttit
i KUs styrelse sedan 2007, efter att universitetet gick samman med Danmarks Farmaceutiske Universitet, där han också satt i styrelsen. Sedan 1998 har han också varit direktör för danska Statens Serum Institut.

Jannik Johansen har i grunden en examen i matematik och fysik från KU. De senaste 30 åren har han arbetat för att öka intresset för vetenskap bland barn och unga och han har också varit engagerad i Det Humanistiske Fakultets tankesmedja Humant.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062