23948sdkhjf

Santaris startar dotterbolag i USA

Det amerikanska intresset för Santaris Pharmas teknikplattform är nu så stort att förtaget etablerar sig i San Diego, Kalifornien.
Det danska bolaget Santaris Pharma utvecklar RNA-läkemedel riktade mot sjukdomsrelaterade messengerRNA och mikroRNA. Företaget grundades 2003 och samarbetar bland annat med Enzon Pharmaceuticals, Glaxosmithkline, Wyeth Pharmaceuticals och Shire. Syftet med det nystartade dotterbolaget är att stödja redan etablerade samarbeten och förhoppningsvis öppna upp för nya möjligheter till licensavtal och partnerskap.

Fokus för Santaris läkemedelsutveckling ligger på behandlingar av metabola sjukdomar, infektions- och inflammationssjukdomar, cancer och vissa ärftliga sjukdomar. Bolagets kandidatsubstanser tas fram med hjälp av företagets egen Locked Nucleic Acid-teknik, LNA. År 2008 blev företaget det första i världen att inleda kliniska studier av en läkemedelskandidat riktad mot ett mikroRNA. Försöket innebar att patienter med hepatit C fick en enkel dos av substansen. Studien visade positiva resultat och nu testas prepratet i flerdosförsök.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062