23948sdkhjf

Steven Burrill vill starta svensk fond

Investeraren och analytikern Steven Burrill var nyligen i Sverige för besluta om han ska starta en svensk eller nordisk life science-fond. - Det finns mycket större tillväxtmöjligheter här än vad många tror, säger Steven Burrill.
Steven Burrill och hans bolag Burrill & Company har fonder inom life science och cleantech för sammanlagt 6,5 miljarder svenska kronor. Till skillnad från många andra investerare söker Steve Burrill inte bara så kallade finansiella investerare såsom pensionsfonder eller liknande till sina fonder. Här investerar också företag inom life science och cleantech som till exempel Lundbeck, Procter & Gamble Pharmaceuticals och Celgene.



Under besöket
träffade Steven Burrill bland annat Karolinska Development, Svenska Riskkapitalföreningen och Invest in Sweden Agency. Tanken var att skapa sig en närmare uppfattning om hur väl svenska och nordiska fonder skulle passa in i bolagets portfölj.

- Vi kommer att helt förändra hur hälsovård levereras till patienterna med teknologins hjälp. Svenskar är ofta early adopters och ni har en centraliserad hälsovård vilket gör forskningsmöjligheterna intressanta här.

Målet är inte att investera i traditionella biotech-företag utan snarare söka efter företag som vill utveckla metoder och tekniker som svarar mot till exempel en ökad individualisering av vården. Steven Burrill menar att vi kommer att röra oss från en enhetlig hälsovård som behandlar alla på samma sätt till tekniker som förebygger sjukdomar och individanpassar behandlingarna.

Samtidigt är det tuffa tider för investerare och många fonder inom life science uppvisar dåliga resultat.

- Det stämmer, men jag söker även efter investerare här i Norden till våra fonder i tillväxtmarknader som till exempel Brasilien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125