23948sdkhjf

Atheras IP säker på Europas marknad

Det europeiska patent- och registreringsverket lämnar positivt besked till Karolinska Development-bolaget. Med godkända patent tar företaget ett steg närmare den europeiska marknaden.
European Patent Office , EPO, har meddelat att myndigheten kommer att godkänna två patent för produkterna Annexin A5 and PC-mAb.

- Patenten ger oss möjlighet att vidareutveckla produkterna och samtidigt känna en trygghet att vi är skyddade, säger Atheras vd Carina Schmidt.

Bolaget har också ansökningar ute för att komplettera de europeiska patenten med patent globalt. USA och Europa är klassiskt viktiga områden för hjärt- kärlsjukdomar, men enligt Carina Schmidt är även Asien viktigt.

- Kina och Indien är framtidsmarknader, säger hon.



Proteinet Annexin A5
är utvecklat för att behandla hjärtinfarktpatienter och det nya patentet gäller för användning mot plack-ruptur, som kan orsaka hjärtinfarkt och stroke. PC-mAb är en human antikropp, som nu patenteras för kranskärlssjukdom och åderförkalkning.

- Detta är de huvudsakliga användningsområden vi har jobbat mot och nu fortsätter den prekliniska utvecklingen, säger Carina Schmidt.

I samarbeten med ett amerikanskt bolag för PC-mAb och ett tyskt bolag för Annexin A5 kommer bolaget nu att gå vidare och göra prekliniska toxikologiska tester och titta på dosrespons.

-Vi räknar med att påbörja first in man vid årsskiftet 2010/2011 och att båda preparaten skall vara i klinisk fas II till årsskiftet 2011/2012, säger Carina Schmidt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062