23948sdkhjf

Nya namn som gynnar forskning

Danska Det Frie Forskningsråd har fått fem nya styrelsemedlemmar utsedda och flera av dem är plockade från life science-branschen.
Vid årsskiftet ska Jørgen Drejer, Merete Fredholm, Berthe Marie, Knud Erik Skouby och Kirsten Drotner ersätta fem gamla medlemmar i forkningsrådets styrelse.

Jørgen Drejer är forskningschef på Neurosearch och han har tidigare suttit med i rådets avdelning för hälsa och sjukdomar (Sundhed og Sygdom). Han har erfarenhet av forskning inom neurobiologi och har varit med och startat flera danska biotechbolag.

Merete Fredholm är professor på Köpenhamns universitet, KU, på institutet för grundläggande husdjurs- och veterinärvetenskap med fokus på genetik och bioinformatik. Hon har bland annat arbetat på danska Statens Jordbruks- och Veterinärvetenskapliga Forskningsråd och det som hette Forskningsforum.

Berthe Marie Willumsen är professor på KU med erfarenhet av forskning och forskningsledning. I sin forskning har hon fokus på molekylärbiologi och cancer, där hon studerar genexpression och betydelsen av att vissa signalmolekyler muteras.

Kirsten Drotner är professor på institutet för litteratur, kultur och medier, där hon har lång forskningserfarenhet.

Knud Erik Skouby på Aalborgs universitet har varit medlem i Teknologirådet och forskar inom telekommunikation.

De nya medlemmarna sitter i Det Frie Forskningråd fram till 2013. Förutom de nya i styrelsen finns fyra gamla medlemmar kvar: Jens Christian Djurhuus, Peder Andersen, Bjerne S. Clausen och Kim Guldstrand Larsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094