23948sdkhjf

Svenskar tongivande i EUs expertgrupp

Anna Lefevre Skjöldebrand, vd för Swedish Medtech, representerar industrin i EU-kommissionens grupp för klassificering av mjukvara. Lennart Philipson, Läkemedelsverket, är ordförande.
EUs regelverk för användning av mjukvara inom hälso- och sjukvård träder i kraft den 21 mars 2010. Swedish Medtech har tillsammans med Läkemedelsverket samarbetat kring dessa frågor under en längre tid. Arbetsgruppen inom EU-kommisionen kommer att ledas av Lennart Philipson, ämnesområdeschef på Läkemedelsverket, och nu är det alltså beslutat att Anna Lefevre Skjöldebrand ska vara med och ta fram guidelines för hur direktivet ska tolkas.

EU-kommissionens arbetsgrupp består av myndighetsrepresentanter samtliga medlemsländer samt två representanter från industrin. Eucomed, den europeiska branschorganisationen för de medicintekniska företagen har utsett Anna Lefevre Skjöldebrand till sin företrädare.

- Jag ser fram emot att representera industrin i denna viktiga fråga. Det arbete som Swedish Medtech gjort i Sverige tillsammans med Läkemedelsverket, utgör en mycket bra grund för det fortsatta arbetet i Europa, säger Anna Lefevre Skjöldebrand.

Mats Ohlson, även han på Läkemedelsverket, ingår också i gruppen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063