23948sdkhjf

Astra stoppar baby-preparat

Efter bakslaget med Brilinta möter Astrazeneca nya motgångar. Nu avbryter de utvecklingen av Motavizumab mot virusorsakade andningssvårigheter hos spädbarn.
Astrazenecas utvecklingspartner till Motavizumab , Medimmune, drar tillbaka registreringsansökan för preparatet och lägger ner delar av utvecklingsprojektet.

Läkemedelskandidaten började utvecklas av det amerikanska läkemedelsföretaget Medimmune men köptes upp av Astrazeneca under 2007 för 15,6 miljarder dollar. Sedan dess har preparatet utvecklats genom ett samarbete mellan bolagen.Under 2008 lämnade
Medimmune in en registreringsansökan för biologiskt läkemedel till den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA. Samma år fick de svar från myndigheten som önskade mer data om preparatet. I augusti i år begärde FDA att ytterligare kliniska studier skulle göras på Motavizumab innan de kunde gå vidare i godkännandeprocessen.Motavizumab är ett
antikropps-preparat som utvecklades för behandling av respiratoriskt virus som medför andningssvårigheter hos spädbarn i riskzonen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062