23948sdkhjf

Topotarget krymper ytterligare

Säljer det amerikanska dotterbolaget för 27,7 miljoner kronor.
Det danska onkologiföretaget Topotarget meddelade i mitten av december att de ska göra en omorganisation och därigenom minska antalet anställda med 40 procent. Nu meddelar bolaget att de också säljer sitt amerikanska dotterbolag till det amerikanska läkemedelsbolaget Apricus Biosciences.

Apricus köper även upp rättigheterna för Topotargets kemoterapiläkemedel, Totect, i både Nord- och Sydamerika. Topotarget får två miljoner dollar, motsvarande 13,8 miljoner svenska kronor, i Apricutaktier som förstagångsbetalning och har rätt till ytterligare aktier upp till ett värde av två miljoner dollar om vissa mål uppnås.

Försäljningen är kommer att genomföras den 31 december så att transaktionen kan räknas in i Topotargets fjärde finansiella kvartal. Bolaget skriver i ett pressmeddelande att kapitaltillskottet inte förändrar den finansiella utgången för 2011. Tidigare har de rapporterat ett förväntat underskott på 20-40 miljoner danska kronor, motsvarande 24-48 miljoner svenska kronor, för helåret.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095