23948sdkhjf

Lundbeck investerar i amerikanskt bolag

Får också en plats i det amerikanska bolagets styrelse.
Det danska läkemedelsbolaget Lundbeck meddelar i dag, tisdag, att de gjort en investering i det amerikanska läkemedelsbolaget Ossianix. De ekonomiska detaljerna kring investeringen vill de inte kommentera, men enligt ett pressmeddelande från Ossianix ska det amerikanska bolaget, med hjälp från Lundbeck, utveckla läkemedelskandidater för behandling av sjukdomar i centrala nervsystemet. Detta är den tredje satsning som Lundbeck gör inom CSN-området inom loppet av tre månader.Ossianix har utvecklat en plattform
med antikroppar som kommer att vara central i forskningen. Lundbeck får genom investeringen förhandlingrättigheter till de produkter och tekniker som kan komma ut ur Ossianix forskning.

I samband med att investeringen görs får Lundbecks chef över externa forskningsrelationer, Peter Høngaard Andersen, en plats i Ossianix styrelse.

- Vi som arbetar på Lundbeck ser fram emot att följa utvecklingen av Ossianix nya teknik. Vi vill fortsätta utveckla vår biologiska portfölj och med Ossianix teknik kan vi göra det, säger han i ett pressmeddelande.

Lundbeck har sedan tidigare uttalat en strategi om att samarbeta med fler företag i alla utvecklingsfaser. I början av oktober tecknade Lundbeck ett avtal med det brittiska läkemedelsbolaget Proximagen om att slå samman de båda bolagens CNS-expertis . I mitten av oktober tecknade Lundbeck sitt andra avtal inom området. Denna gång med det japanska läkemedelsföretaget Otsuka om att tillsammans utveckla fem läkemedelsprojekt inom CNS.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062