23948sdkhjf

Conpharms nya ledare på plats

Efter att på håret lyckats undvika likvidation har det Uppsalabaserade bolaget både ny vd och ordförande som ska leda bolaget framåt.
I går eftermiddag röstade aktieägarna i Conpharm ja till förslagen om nya styrelseledamöter. Nya i styrelsen är bolagets nytillträdde vd Jakob Österberg och Peter Hamnebo, som också utsågs till ordförande i styrelsen. Kvar från den föregående styrelsesammansättningen är Carl-Magnus Adolfsson och Kent Olsson. Bolagets förra vd Claes Handin, som efter årsstämman i december avsade sig sitt uppdrag, avböjde omval inför stämman och likaså gjorde Jonas Brambeck, Sten Dahlgren, Thomas Mattson och Ewert Wallström.

Den nya vd:n Jakob Österberg tillträdde sin tjänst efter årsskiftet och kommer närmast från posten som vd på Lackarebäck Holding. Han har studerat ekonomi med analytisk inriktning och juridik vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Peter Hamnebo, som greppar klubban i styrelsen, har runt tio års erfarenhet av konsultarbete inom ekonomi och juridik i ägarledda företag. Han har studerat vid Handelshögskolan i Göteborg och vid Harvard University.



Det Uppsalabaserade
läkemedelsbolaget Conpharm har sedan en tid tillbaka arbetat med att registrera Reumacon, ett läkemedel för behandling av reumatism och under 2001 tecknades ett avtal med läkemedelsbolaget Meda om att ta Reumacon genom registrering ut till marknaden. Efter flera motgångar beslutade styrelsen i mitten av oktober att man skulle avbryta försöket och låta bolaget träda i likvidation. I början av december röstade Conpharms aktieägare nej till förslaget om att låta bolaget träda i likvidation under en extrainsatt bolagsstämma. Detta efter en ägare inför stämman köpt på sig aktier för att få majoritet i omröstningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125