23948sdkhjf

Biotech-igg rusar efter avtal

Ska sälja amerikanskt diagnostiksystem till sjukvården i Sverige och Danmark.
Det Lundabaserade bioteknikbolaget Biotech-igg har tecknat ett distributionsavtal med det amerikanska bolaget Biofire Diagnostics. Nyheten fick bolagets aktie att rusa och har i skrivande stund gått upp med omkring 1 000 procent. Innan bolaget kommunicerade avtalet handlades aktien för sex öre. Efter nyheten ligger aktiekursen på 65 öre.

- Det började ju från en ganska låg nivå, men det är roligt att se att marknaden har förtroende för oss, säger bolagets styrelseordförande Margareta Krook till di.se om kursrusningen.

Genom avtalet får Biotech-igg exklusiv rätt att sälja Biofire Diagnostics diagnostikssystem Filmarray System på den danska och svenska marknaden.

- Vi är mycket glada över att Filmarray System nu ingår i vår produktportfölj och har redan noterat ett ökande intresse för dessa produkter. Framstegen inom utvecklingen av molekylära testmetoder som Filmarray gör det numera möjligt att framställa högsensitiva och tillförlitliga multianalysplattformar för screening av ett brett spektrum av virus och bakterier inom loppet av en timme, säger Kirstin Kriz, vd för Biotech Igg Danmark och marknadsansvarig för hela koncernen, i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Detta är en mycket spännande utveckling av mikrobiologin samt av tester för infektionssjukdomar och som i förlängningen kommer att förbättra behandlingen av patienter och minska kostnader.

Biotech-igg var fram till för ett par år sedan ett utvecklingsbolag inom bioteknik, men stöptes sedan om till ett renodlat distributionsbolag och säljer i dag produkter och konsulttjänster för forskning, produktion och analyser inom bioteknik, molekylärbiologi och immunodiagnostik. Bolaget hade fram till för ett år sedan verksamheter i Sverige, Danmark och Storbritannien, men la i januari 2012 ner det brittiska dotterbolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062