23948sdkhjf

Torskspray säljs på Apoteket Hjärtat

Enzymaticas munspray mot förkylning når en bredare marknad.
Det Lundabaserade life science-företaget Enzymatica tecknar avtal med Apoteket Hjärtat om att sälja Enzymaticas munspray mot förkylning. Målet är att börja sälja munsprayet, Coldzyme, redan i februari.

- Avtalet med Apotek Hjärtat är ytterligare en bekräftelse på intresset för våra produkter. Apotek Hjärtat är Sveriges näst största apotekskedja och har drygt 270 apotek, säger Michael Edelborg Christensen, vd på Enzymatica, i ett pressmeddelande.



Strax innan jul
tecknade Enzyme avtal med apotekskedjan Kronans Droghandel om att sälja Coldzyme över disk, men än är bolaget inte klara.

- Avtalen med de två av de ledande apotekskedjorna Apotek Hjärtat och Kronans Droghandel innebär att Coldzyme munspray kommer att finnas till försäljning på nästan hälften av alla apotek i Sverige. Förhandlingar med övriga apotekskedjor fortlöper enligt plan, säger Michael Edelborg Christensen.



Enzymatica är ett
publikt bioteknikföretag som utvecklar medicintekniska produkter baserat på enzymet penzym som är ett köldanpassat trypsin från djuphavstorsken som ska förebygga eller lindra symtom vid förkylningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078