23948sdkhjf

Ågerup tankar mer i Oasmia

Hans aktiehandel skapade kursrusning i biotech-aktien.
Det Uppsalabaserade forskningsföretaget Oasmia stiger på börsen efter att storägaren och branschprofilen Bengt Ågerup köpt in sig ytterligare i bolaget. Strax därpå rusade aktien och har i skrivande stund ökat i värde med 23 procent.

För drygt ett år sedan gick Q-Med-grundaren Bengt Ågerup in som storägare i forskningsbolaget Oasmia, som utvecklar nya typer av cytostatika för human- och veterinärmarknaden. Detta efter att han genom sitt investmentbolag Nexttobe köpt upp aktier från huvudägaren Alceco International, ett Luxemburgsbaserat holdingbolag som till hundra procent styrs av Oasmias vd Julian Aleksov och styrelseledamot Bo Cederstrand, samt nya aktier för 30 miljoner kronor.

Bengt Ågerups senaste handel i bolaget gör honom till bolagets näst största ägare och sitter nu på 21,6 procent av aktierna i bolaget.

Oasmias aktie gjorde ett skutt på börsen redan tidigare i år då bolaget tecknade avtal om utökat samarbete med läkemedelsjätten Abbott inom två läkemedel för veterinärmarknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094