23948sdkhjf

Biolamina och Vitrolife gör affär

Inlicensierar frysmedium från Vitrolife i exklusivt avtal.
Det Stockholmsbaserade forskningsföretaget Biolamina har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med Vitrolife gällande deras frysmedium F1 Omni. Frysmediet kompletterar Biolaminas produktportfölj inom cellodlingsverktyg och är ett steg mot bolagets mål att kunna erbjuda helhetslösningar för det förberedande arbetet inför stamcellsterapier.

- Tillskottet av F1 Omni till vår produktportfölj är ett viktigt steg för Biolamina för att kunna erbjuda nödvändiga cellverktyg av yttersta kvalitet för forskare som arbetar med primära celler, inklusive humana embryonala stamceller och differentierade celler, säger Biolaminas vd Kristian Tryggvason.

Biolamina utvecklar produkter som används vid odling av celler och stamceller utanför kroppen. Vitrolife, som har säte i Göteborg, utvecklar produkter för preparation, odling och förvaring av celler, både inom fertilitetsbehandlingar och behandlingar med stamceller.

- Tillsammans med Biolaminas innovativa cellmatriser är det äntligen möjligt för forskare att använda biologiskt optimala cellmiljöer helt fria från djursubstanser för att ta fram nya humana stamcellslinjer och odla dem till stora mängder samt bevara dessa humana pluripotenta stamceller i fryst form, vilket kraftigt förenklar framtagandet av nya cellterapier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078