23948sdkhjf

Bolag rusar efter uppköpsrykte

Bioläkemedel kan bli senaste tillskottet i Astrazenecas pipeline.
Astrazeneca har under loppet av ett år gjort flera förvärv och ingått samarbeten med bolag för att stärka sin pipeline. Nu ryktas det om att läkemedelsjätten planerar ytterligare ett förvärv.

I veckan steg det brittiska bioläkemedelsbolaget Shires aktie på börsen efter att det spekulerats om att Astrazeneca planerar att lägga ett bud på bolaget. Enligt nyhetskällan Reuters är det gamla uppköpsrykten som väckts till liv efter att Astrazeneca sagt sig se över bolagets investeringar i forsknings- och utvecklingsprojekt, men varken Astrazeneca eller Shire har velat kommentera spekulationerna.

Shire är ett brittiskt läkemedelsbolag med huvudkontor i Dublin, Irland. Bolaget grundades 1986 och började som ett forskningsbolag som fokuserade på kalciumtillskott för att behandla eller förebygga osteoporos, benskörhet. Sedan dess har bolaget vuxit gdels genom nya forskningsprojekt dels genom förvärv av andra bolag och utvecklingsprojekt, och bolaget har i dag ett flertal läkemedel på marknaden.

Astrazeneca genomgår just nu en strategisk översyn under ledning av den nye vd:n Pascal Soriot. Om det blir av med ett förvärv av Shire får framtiden utvisa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109