23948sdkhjf

Pledpharma testar i USA

Det svenska forskningsbolaget får klartecken att starta ny studie.
Det amerikanska läkemedelsverket FDA har godkänt det svenska forskningsbolaget Pledpharmas ansökan om att starta en klinisk fas IIb-studie med Pledox i USA. Pledox är Pledpharmas läkemedelskandidat som utvecklas för att reducera biverkningar som kan uppstå i samband med cellgiftsbehandling.

Studien kommer att genomföras på flera kliniker i Europa och USA och ska totalt innefatta 126 patienter som behandlas för spridd tjocktarmscancer. Patienterna kommer att fördelas jämt i tre olika grupper som kommer att få antingen placebo eller två olika doser Pledox

- Vi är mycket glada över den positiva bedömningen av FDA. Då USA är den kanske enskilt viktigaste marknaden är det speciellt uppmuntrande att vi erhållit godkännande för vår studie just där. Dessutom är ett Investigational New Drug-godkännande, IND, av FDA en kvalitetsstämpel och något som ses som positivt av både andra myndigheter och företag, säger Jacques Näsström, vd för Pledpharma, i ett pressmeddelande.



Pledpharma listades
för aktiehandel på Nasdaqs tillväxtlista First North under 2011 och lämnade då bolagsgruppen Accelerator. Bolaget utvecklar förutom läkemedeldkandidaten mot cellgiftsbiverkningar, även läkemedel mot hjärtsjukdomar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062