23948sdkhjf

Han blir ny statsepidemiolog

Infektionsläkare efterträder Annika Linde på smittskyddsinstitutet.
Anders Tegnell har utsetts till ny statsepidemiolog på Smittskyddsinstitutet och efterträder Annika Linde som nu går i pension från rollen som statsepidemiolog, men kommer att arbeta kvar på Smittskyddsinstitutet, SMI.

Anders Tegnell är i dag avdelningschef på enheten för analys och prevention på Smittskyddsinstitutet och arbetade dessförinnan på Socialstyrelsens avdelning för kunskapsstyrning. Han är i grunden infektionsläkare och har också arbetat på Världshälsoorganisationen, WHO, och EU-kommissionen.

– Det blir både intressant och en utmaning att vara statsepidemiolog i tider med så stora förändringar. Snart går vi troligen in i en ny folkhälsomyndighet och en utmaning blir att ändra inriktning på smittskyddsarbetet mot ett bredare folkhälsoarbete, säger Anders Tegnell.

– En ny folkhälsomyndighet kan ge nya möjligheter men det är viktigt att se till så att vårt effektiva smittskydd fortsätter att fungera bra även under den omställningsperiod som vi kommer att gå igenom, säger Anders Tegnell.

Han tillträder tjänsten den 1 mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063