23948sdkhjf

150 tjänster ryker när Getinge flyttar till Polen

Har inom loppet av ett år skalat bort hundratals tjänster. Här satsar dom i stället.
Medicinteknikbolaget Getinge meddelar i dag, tisdag, att de ska flytta ytterligare produktionsenheter utomlands. Totalt berörs 150 personer av beslutet.

Denna gången handlar det om tillverkningen av bad- och hygienprodukter i Eslöv, samt enheten Meditechnik i Tyskland som kommer att flyttas till Poznan, Polen. Vid tillverkningsanläggningarna i Eslöv och Tyskland arbetar idag totalt 150 personer varav lejonparten vid Eslöv-enheten.

- Vi kommer inleda diskussioner med Arbetsförmedlingen och kommunen för att försöka hitta ny sysselsättning för den personal som blir utan jobb när verksamheten i Eslöv planeras avvecklas, säger Alex Myers, chef för affärsområdet Extended Care, i ett pressmeddelande.

Beslutet innebär att verksamheten i Eslöv successivt kommer att avvecklas med start från mitten av 2013 och beräknas vara avslutad mitten av 2014.

Samtidigt meddelar Getinge planer på att upprätta ett globalt innovationscentrum i Malmö som ska utveckla Getinges sortiment inom mobilitets- och hygienprodukter. Satsningen beräknas kunna sysselsätta 65 personer och ska starta under våren 2013.

Getinge har sedan en tid sett över möjligheter att effektivisera verksamheten genom att flytta produktionen till “färre och mer resursstarka” produktionsanläggningar. Sedan 2009 har Getinge redan flyttat stora delar av sin produktion utomlandsoch så sent som i februari i år togs beslutet att flytta produktionsenheten i Skärhamn , Tjörn, norr om Göteborg, till Kina. Med dagens nedläggning inräknad har Getinge minskat antalet anställda med 250 personer inom loppet av ett år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078