23948sdkhjf

Läkemedelsutveckling i mobilen

Mobilspel ska snabba på utvecklingen av nya behandlingar mot cancer.
På senare år har forskare vänt sig till allmänheten för att få hjälp med eller att snabba på den medicinska forskningen. Genom att utveckla dataspel har läkare fått assistans av spelare världen över att hitta malariavirus i patientprover och forskare har genom spel fått hjälp att bestämma formen på ett av de virus som ligger bakom aids .

Nu ska brittiska forskare i samarbete med tekniska plattformar som Facebook och Google ta fram ett mobilspel som ska snabba på utvecklingen av nya cancerbehandlingar. Projektet leds av Cancer Research UK och ska knyta samman kompetensen hos programmerare, dataspelare och grafiska designers för att genom en gemensam kraftsamling knäcka utmaningarna bakom utvecklingen av nya cancerbehandlingar.

- Vi gör stora framsteg i att förstå den genetiska orsakerna till att cancer utvecklas. Men ledtrådarna till varför vissa läkemedel fungerar och vissa inte gör det finns i data som måste analyseras av det mänskliga ögat och detta kan ta år, säger Carlos Caldas på Cancer Research UK till Reuters.

- Med den kollektiva kraften i hundratusentals människor över hela världen att hjälpa våra forskare att analysera dessa data kan vi drastiskt påskynda forskningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11