23948sdkhjf

Biolamina i samarbete med Roche

Ska utveckla cellodlingsverktyg utifrån laminin-baserade metoder.
Det Stockholmsbaserade utvecklingsbolaget Biolamina har tecknat ett forsknings- och utvecklingsavtal med läkemedelsbolaget Roche. Genom avtalet ska de båda bolaget utveckla nya system för cellodling, forskning på stamceller och cellterapi.

Biolamina utvecklar tekniker som underlättar odling av stamceller och celler som utvecklas till olika typer av vävnadsceller. Företagets produkter bygger på olika varianter av lamininer som bland annat används för att täcka cellodlingsskålar.

Den aktuella affären är det andra Biolamina kammar hem under 2013. I mitten av januari tecknade Biolamina distributionsavtal med det Göteborgsbaserade Vitrolife. Affären gjorde att Biolamina kunde tillräkna sig Vitrolifes frysmedium F1 Omni och erbjuda helhetslösningar för preparering av stamceller.

- Vi är mycket glada över att Roche har förstått potentialen i våra produkter och en teknikplattform som vi tror kompletterar deras kompetens och kapacitet inom cellodling på ett utmärkt sätt. Genom att lösa många av de tekniska problem som för närvarande hindrar utvecklingen av modern cellterapi så hoppas vi att detta samarbete påskyndar utvecklingen av innovativa lösningar som möjliggör cellterapi, säger Kristian Tryggvason, vd för Biolamina, i ett pressmeddelande.

Någon summa för affären avslöjar inte bolagen, men i ett pressmeddelande framgår det att Roche kommer att finansiera delar av Biolaminas utveckling samt bidra med vetenskaplig expertis under utvecklingen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094