23948sdkhjf

Interferonfritt på frammarsch

Som förväntat levererar Medivir positiva slutresultat från Cosmos-studien.
På Onsdagseftermiddagen svensk tid presenterade Medivir de slutgiltiga studieresultaten från bolagets första del av totalt två i den interferonfria Cosmos-studien där simeprevir ges i kombination med Gileads sofosbuvir, med eller utan ribavirin. Resultaten blev som väntat lika positiva som interimresultaten som spreds tidigare i veckan.

Studien är en klinisk fas II-prövning där totalt 80 patienter med svårbehandlad hepatit C ingick fördelat på fyra studiearmar. Resultaten visar att kombinationen gav virologisk respons hos nästintill samtliga av patienterna i studien och mellan 66-100 procent av patienterna i de fyra studiearmarna hade odetekterbara nivåer av hepatit C-virus vid behandlingens slut. Effekten kvarstod även åtta veckor efter avslutad behandling. Behandlingen var också väl tolererad och gav inga allvarliga biverkningar, skriver bolaget.

Den andra delen av Cosmos-studien kommer att utvärdera sanna behandlingar som den första delen, fast på patienter med hepatit C-virus typ 1 som tidigare inte svarat på behandling eller är behandlingsnaiva.

Medivirs läkemedelskandidat simeprevir har tidigare testats i kombination med interferon i ett omfattande fas III-program och registreringsansökan ligger nu inne hos läkemedelsmyndigheterna i både Europa, USA och Japan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063