23948sdkhjf

CRO-fusion ska ge marknadsfördelar

Amerikansk CRO får tillgång till Europa och europeisk motsvarighet får vice versa i ny sammanslagning.
Det amerikanska kontraktsforskningsbolaget Synteract köper upp tyska Harrison Clinical Research. Sammanslagningen utökar det nya bolagets marknadsandelar och planen är att expandera ytterligare.

- Synteract har slagit sig fram på den amerikanska marknaden. Harrison å andra sidan har etablerat sig runt om i Europa och har kontor i de flesta europeiska länder. På så vis överlappar inte våra organisationer utan vi tillför etableringar på varsinna marknader i sammanslagningen, säger Ilari Jauro, chef över det nybildade bolagets verksamhet i Sverige, Finland och Danmark.



Efter sammanslagningen
går bolagen under namnet Synteract HCR och ska erbjuda forskningstjänster från klinisk fas I till klinisk fas IV. Huvudkontoret kommer att vara placerat i San Diego, USA.

- Efter sammanslagningen är vi nu bland de topp 15 största CRO-bolagen globalt och vi letar nu efter nya intressanta affärer så att vi kan visa vad vi kan göra med vår nya organisation, säger Ilari Jauro.

Synteract HCR har i dagsläget 800 anställda varav ett tiotal arbetar vid de nordiska verksamheterna. Men planen är att expandera ytterligare.

- Just nu är det “business as usual” men självklart är målet att anställa fler personer till våra verksamheter och att fortsätta växa. Och efter sammanslagningen ser förutsättningarna bättre ut för just det, säger Ilari Jauro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065