23948sdkhjf

Strokefinder testas i England

Medfield Diagnostics har inlett samtal om testinstallationer för sin produkt Strokefinder på två sjukhus i London.
Göteborgsbaserade medtech-bolaget Medfield Diagnostics har blivit utvalda att ingå i projektet "International Testbeds UK 2012". Satsningen är ett pilotprojekt som det svenska exportrådet i Storbritannien och Irland, i samarbete med Vinnova startade under hösten 2012. Syftet är att stötta några utvalda innovativa, svenska medtech-företag genom att hjälpa dem att få testinstallationer på en handfull brittiska och irländska sjukhus.

Till följd av projektet har Medfield Diagnostics nu inlett samtal med de två Brittiska sjukhusen Royal London Hospital och University College London Hospital om att testa företagets produkt Strokefinder med start till sommaren.

- Detta är en fantastisk chans att komma in på den brittiska marknaden. Samtalen har varit både positiva och konkreta, där våra samtalspartner ser fördelarna och vinsterna de kan göra med Strokefinder. Det är viktigt att vi får tillgång till opinionsbildande kunder i ett tidigt skede som kommer kunna bana väg för framtida försäljning, säger Dag Jungenfelt, VD på Medfield Diagnostics i ett pressmeddelande.

Medfield Diagnostics som grundades 2007 är ett spinnoff-företag från Chalmers tekniska högskola. Företagets produkt, Strokefinder, som är utformad för att skilja mellan blödning och blodpropp i hjärnan i samband med stroke är baserad på mikrovågsteknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063