23948sdkhjf

Moberg Derma slopar projekt

Misslyckades att uppnå studiemål i fas II.
Läkemedelsbolaget Moberg Derma stoppar utvecklingsprogrammet för bolagets läkemedelskandidat Limtop. Limtop är en ny formulering av en immunomodulerande substans som utvecklades för behandling av aktinisk keratos, genitala vårtor och basalcellscancer, men resultat från en nyligen avslutad studie visade att preparatet misslyckades med att uppnå förväntad effekt och utvecklingen avbryts.

- Det var fyra studiearmar i den nyligen avslutade studien. Vi uppnådde inte statistiskt signifikant skillnad mot kontrollgruppen och sammantaget var resultaten inte tillräckligt bra för att motivera fortsatta investeringar i projektet, säger Peter Wolpert, vd för Moberg Derma.

Limtop baserar på en tidigare känd läkemedelssubstans och Moberg Dermas mål har varit att få fram en produkt som är likvärdig befintliga läkemedel men som har en bättre biverkningsprofil, kortare behandlingstid och bättre effekt.

- Limtop bygger på en känd substans som vi vet fungerar. Vi har gjort en mängd studier av formuleringen ex vivo med positiva resultat, men det finns alltid risk för en annan utgång när man testar på människa, säger han.

I dag arbetar motsvarande ungefär fyra heltidstjänster på Moberg Derma med utvecklingen av Limtop. Men enligt Peter Wolpert kommer avbrottet inte leda till några nedskärningar.

- Vi planerar inte att säga upp någon. Tvärtom rekryterar vi nya medarbetare och ökar vår satsning på inlicensiering och förvärv. Bolaget växer snabbt med fördubblad omsättning 2012 och vi har behov av personerna i andra projekt, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094