23948sdkhjf

Neurovive köper projektportfölj

Förvärvar brittisk portfölj med nya cyklofilinhämmare.
Lundabaserade Neurovive har köpt upp det brittiska biotech-bolaget Bioticas portfölj med cyklofilinhämmare som består av en ny typ av molekyler baserade på polyketider. Genom förvärvet vill Neurovive bredda sin portfölj inom kardio- och neuroprotektion.

Neurovive är ett bioteknikföretag som utvecklar mitokondrieskyddande läkemedel som verkar genom att bevara mitokondriernas energiproduktion i skadade celler för att undvika celldöd. Bolaget har två läkemedelskandidater i klinisk fas. Ciclomulsion utvecklas som behandlingsalternativ vid hjärtinfarktsrelaterade reperfusionsskador och Neurostat utvecklas mot traumatiska hjärnskador.

- Förvärvet av Bioticas produktportfölj av cyklofilinhämmare kommer att stärka Neurovives position som ett av de ledande företagen inom mitokondriell medicin och att utveckla cyklofilinhämmare för kardio- och neuroprotektion. De nya molekylerna är de mest kraftfulla mitokondrieskyddande ämnena vi någonsin har testat och med molekylernas nya kemi förstärker vi avsevärt vår produktportfölj, säger Neurovives vd Mikael Brönnegård, i ett pressmeddelande.

Köpeskillingen i förvärvsaffären är hemlig i dagsläget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063