23948sdkhjf

Han föreslås bli Diamyds nya styrelseordförande

Efter att ett ägarkonsortium krävt att styrelsen i forskningsbolaget Diamyd byts ut läggs ett förslag på efterträdare nu fram.
STOCKHOLM (Direkt) Storägaren Håkan Blomdahl föreslås bli styrelseordförande i Diamyd Medical. Det framgår av kallelsen till en extra bolagsstämma den 22 april.

Håkan Blomdahl är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm samt civilingenjör med inriktning Teknisk Fysik från KTH. Håkan arbetar sedan tio år som vd i det egna investeringsbolaget Capital Cube. Övriga styrelseuppdrag är Eatwell Solutions samt Dala Energi.

Till styrelsen föreslås också Tommy Israelsson. Han arbetar sedan ett år tillbaka med ekonomisk rådgivning i eget bolag, och på inval som styrelseledamot i tre mindre bolag. Omval föreslås som tidigare meddelats av Anders Essen-Möller.

Planen är att dela ut dotterbolaget Diamyd Therapeutics, vilket offentliggjordes den 18 februari efter en överkommelse mellan en grupp aktieägare, som tillsammans representerar en majoritet av rösterna och aktiekapitalet i i Diamyd Medical.

Styrelsen föreslår att tre A- respektive B-aktier i bolaget ska ge rätt till en A- respektive B-aktie i dotterbolaget. Den föreslagna vinstutdelningen uppgår, baserat på bokfört värde per den 31 augusti 2012, till sammanlagt 1,1 miljoner kronor.

Som avstämningsdag för rätten till utdelning föreslås torsdagen den 25 april 2013, vilket innebär att sista dagen för handel i aktien i Diamyd Medical inklusive rätt att erhålla utdelning i form av aktier i otterbolaget är den 22 april 2013.

Aktierna i Diamyd Therapeutics avses bli föremål för handel på Nasdaq OMX First North och kommer att ändra namn till Diamyd Medical.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062