23948sdkhjf

Creative Antibiotics kassa sinar

Kallar till extra bolagsstämma för att diskutera kassan. Flyttades i dag till Aktietorgets observationslista.
Det Umeåbaserade forskningsbolaget Creative Antibiotics har flyttats till Aktietorgets observationslista. Detta efter att styrelsen, med anledning av att bolagets egna kapital nått en punkt då det understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet, kallat till en extra bolagsstämma.

- Det är naturligtvis otillfredsställande att det behöver hållas en bolagsstämma av den här anledningen. Styrelse och ledning arbetar dock intensivt med att hitta långsiktigt hållbara lösningar som adresserar såväl behovet av nytt kapital som behovet av att stärka balansräkningen, säger Ulf Boberg, vd på Creative Antibiotics, i en kommentar.

Creative Antibiotics kommunicerade redan i bokslutskommunikén i mitten av februari att bolagets kassa skulle understiga aktiekapitalet någongång i slutet av februari. När nu detta inträffat är Creative Antibiotics skyldiga att kalla till bolagsstämma för att pröva om bolaget ska likvideras, något vd:n Ulf Boberg inte tror blir en möjlig utgång.

- Styrelsen föreslår mot den bakgrunden att bolaget inte träder i likvidation trots att någon sådan lösning inte föreligger i dag och kanske inte kommer att kunna åstadkommas, säger Ulf Boberg, i kommentaren.

Istället föreslår styrelsen att bolaget fortsätter som vanligt medan de försöker lösa finansieringsbehovet.

Creative Antibiotics hade i slutet av februari en kassa på 10,2 miljoner kronor, vilket bolaget beräknar skulle täcka en fortsatt drift i sju månader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078