23948sdkhjf

Extra stark skyddshandske för labbet

Handsken Shieldskin Chem Neo Nitrile 300 är en extra säker och kemiskt resistent handske för labbet baserad på en blandning av neopren och nitril.
För vissa rutiner på labbet behövs lite extra skydd, exempelvis vid hantering av skadliga kemikalier eller otrevliga organismer, och där de vanliga labbhandskarna inte känns fullt tillräckliga.

Oftast kan vi lösa problemet genom att använda dubbla handskar, men det är inte alltid helt praktiskt eller smidigt. För dessa tillfällen har företaget Shield Scientific tagit fram en handske kallad Shieldskin Chem Neo Nitrile 300.

Handsken har en röd färg som tydligt visar att de är till för att användas i labbets mer farliga miljöer. Den har en Twinshield-konstruktion som ger skydd genom dubbla barriärer. En len insida gör den smidig att ta på sig samtidigt som den röda utsidan har anpassats för ett bra grepp.

Handsken har fått sina egenskaper genom att man kombinerat neopren med nitril, vilket ger den fördelar från båda polymererna.

Neopren ger extra elasticitet vilket behövs för att bibehålla en god ergonomi i en något stelare handske.

Neoprenet ökar också den kemiska resistensen till den grad att handsken kvalificerar sig till att klassas som just kemiskt resistent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078