23948sdkhjf

RA-preparat når ett av två studie-mål

Blandade fas III-resultat för Astrazenecas läkemedelskandidat mot reumatoid artrit.
Astrazeneca meddelar i dag övergripande resultat i Oskira-1, en fas III-studie för att bedöma effekt och säkerhet av fostamatinib, den första i klassen av orala hämmare av spleen tyrosine kinase som utvecklas för reumatoid artrit. Det framgår av ett pressmeddelande.

I studien uppvisade fostamatinib en statistiskt signifikant förbättring av behandlingssvaret enligt ACR 20 efter 24 veckors behandling både i gruppen med dosering på 100 milligram två gånger per dag och i gruppen med en dosering på 100 milligram två gånger per dag i fyra veckor följt av 150 milligram en gång per dag, jämfört med placebo.

Fostamatinib visade ingen statistiskt signifikant skillnad i mTSS jämfört med placebo efter 24 veckor för någon av doseringarna.

- Dessa övergripande resultat ger oss viktig information om säkerheten och effekten hos fostamatinib och visar att läkmedlet har effekt både på tecken och symptom av reumatoid artrit. Vi kommer att invänta resultaten från de återstående fas 3-studierna Oskira-2 och Oskira-3, för att fortsätta att utvärdera och klargöra profilen hos fostamatinib som en potentiell behandling av reumatoid artrit, säger Astrazenecas medicinchef Briggs Morrison i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078