23948sdkhjf

Geldokumentation med många valmöjligheter

Geldoc-It från UVP har en mängd olika finesser och funktioner som gör att den passar för användning i de flesta applikationer.
Geldoc-It framstår vid en första anblick som en standardmässig plattform för dokumentation av fluorescenta och kolorimetriska geler. Men vid en närmare titt inser man att systemet som lanseras av företaget UVP har mycket att erbjuda. Instrumentet är utrustat med sidodörrar för att gelen ska kunna flyttas runt och skäras på ett praktiskt sätt, samt ett UV-skyddat titthål där gelen kan observeras under UV-belysning. Det finns naturligtvis också en kamera och en lins med zoom-funktion för bildtagning. I ett utförande av Geldoc-It får användaren tillgång till tre olika excitationsvåglängder 254, 302 respektive 365 nanometer för att ge bästa möjliga förutsättningar för maximal excitationen av fluoroforerna i gelen.

Ett filter för detektion av etidiumbromid följer med som standard, men det finns en rad olika emissionsfilter att tillgå för olika applikationer. En ytterligare finess är ett antal olika konverteringsplattor som läggs på transilluminatorbordet och omvandlar UV-våglängder till våglängder som bättre passar användarens favoritmarkörer som SYBR Green, SYBR Safe och Gelgreen eller till och med Coomassie Blue och Silver stain. Geldoc-It styrs via den medföljande Visionworks-mjukvaran där enkla kommandon kan utföras för att generera högkvalitativa bilder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079