23948sdkhjf

GSK satsar på elektromedicin

Bolaget spår att nästa generations behandlingar är terapier som påverkar nervimpulser.
Brittiska läkemedelsjätten Glaxosmithkline, GSK har bestämt sig för att satsa pengar på akademisk forskning inom elektromedicin. För att stimulera innovation har bolaget utfäst en prissumma på motsvarande 6,4 miljoner kr och forskningsanslag för cirka 40 externa forskare.

Målet med forskningen blir att hitta nya behandlingar för en rad sjukdomsområden inklusive högt blodtryck, diabetes och autoimmuna sjukdomar.

- Vi är övertygade om att detta område kommer att generera riktiga mediciner, och vi mobiliserar resurser för att göra den resan, skrev GSK:s chef för bioelektronisk forskning, Kristoffer Famm, och hans kollegor nyligen tidskriften Nature.

Mycket tyder på att elektromedicin är ett forskningsfält på uppgång, flera akademiska forskargrupper jobbar med både prekliniska projekt, dessutom fick medtech-bolaget St. Jude nyligen godkänt i EU för ett hjärnimplantat som ska behandla nervsjukdomen dystoni. I dagsläget används elekromedicin framförallt i pacemakers och för att behandla vissa neurologiska sjukdomar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078