23948sdkhjf

Svensk blir topp efter amerikanskt uppköp

Han ska leda Densply Implantat globalt från kontoret i Mölndal.
Nästan två år har gått sen det blev klart att det amerikanska dentalbolaget Dentsply köpte upp Astrazenecas dentalverksamhet Astra Tech. Nu har bolaget utsett Lars Henrikson att leda verksamheten globalt från kontoret i Mölndal.

Lars Henrikson har under det senaste året arbetat som enhetschef på Dentsply Implants men tar nu över rollen som högsta chef. Jim Mosch, som fram till nu varit högsta chef, går över till moderbolaget Dentsply International.

– Under det senaste året har vi arbetat minutiöst med integrationen av Astra Tech Dental och Dentsply Friadent. Nu när integrationen i princip är klar lämnar jag med varm hand över det globala ledarskapet till Lars Henrikson. Han kommer nu att fokusera på den långsiktiga strategin för verksamheten, säger Jim Mosch, i ett pressmeddelande.

– Jag känner mig hedrad. Att leda vår nya globala organisation in i framtiden är en spännande uppgift med fantastiska möjligheter. Vårt nya ”powerhouse” består av det bästa från två framgångsrika implantatföretag med en tydlig målsättning – att bli marknadsledande 2017, säger Lars Henrikson, i pressmeddelandet.



Dentsply Implant har
i dag 2 200 anställda fördelat över 18 dotterbolag och verksamheter i bland annat Mölndal i Sverige, Mannheim och Hanau i Tyskland, Leuven och Hasselt i Belgien och Waltham i Massachusetts, USA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11