23948sdkhjf

Medtech-bolag stärker styrelsen

Clinical Laserthermia Systems tar in flera tunga profiler i bolagsstyrelsen och får en ny ordförande.
Valberedningen i det Lundabaserade medicinteknikbolaget Clinical Laserthermia Systems, CLS, föreslår förstärkning till styrelsen med Rolf Kiessling, Karl Borrebaeck och Arne Ferstad.



Till ordförandeposten
föreslås Hans von Celsing som i dag sitter som ledamot i styrelsen.

Hans von Celsing har lång erfarenhet av medicinteknikbranschen och har bland annat varit vice vd i Elekta. Förutom CLS sitter han i styrelsen på flera europeiska och amerikanska bolag.

- Jag har nu följt CLS i tre år som styrelseledamot och konstaterar att CLS under denna tid tagit väsentliga kliv mot klinisk acceptans av ILT metoden och kommersialisering. Vi hoppas att ganska snart komma igång med kliniska pilotstudier på utvalda klinker i Europa. Inför denna mycket spännande och lovande framtid hälsar jag med tillfredsställelse att valberedningen lyckats attrahera så framstående krafter till styrelsen, och jag ser fram emot ett nära och konstruktivt samarbete, säger han i ett uttalande.

Rolf Kiessling är professor i experimentell onkologi och överläkare på Radiumhemmet. Han blev tidigare i år invald i Active Biotechs styrelse.

Karl Borrebaeck är professor i immunteknologi och vicerektor vid Lunds universitet. HAn har lång erfarenhet av life science-branschen och har varit med och startat flera forskningsbaserade diagnostik- och terapibolag inom cancer och allergi.

Arne Ferstad är engagerade i flera life science-bolag, bland annat Neurovive, Arocell, Medfield Diagnostics och Aggancio Research. Han har tidigare arbetat på flera ledande positioner på bland annat Baxter Healthcare och Pharmacia.

CLS utvecklar en behandling som bygger på att föra in laserinducerad värme i tumörer och på så vis döda cancerceller. Den behandlade tumören ska därefter ge ifrån sig antigener som triggar immunförsvaret att attackera andra obehandlade tumörer som kan finnas i kroppen. Hoppet är att behandlingen också ska ge ett skydd mot eventuella rester av cancerceller i kroppen, som ett slags vaccin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109