23948sdkhjf

Uppstickare tar in kapital

Med mer pengar i kassan ska Stockholmbolaget ta sig in på den europeiska marknaden.
Det Stockholmsbaserade bioteknikbolaget Episentec ska nu ta sitt koncept med kemikalier och reagens till biosensorer, Label enhanced SPR, till marknaden. Fokus ligger på användare av biosensorinstrument inom biokemisk forskning, framför allt inom läkemedelsutveckling.

- Vår produkt ökar känsligheten vid mätningar med biosensorer vilket betyder att man kan mäta både lägre halter och mer specifikt vid exempelvis läkemedelsscreening, säger Anders Hanning, vd för Episcentec.

Det i dag två man starka bolaget håller som bäst på att rekrytera en säljare för att lansera sitt koncept i Europa. Marknadslanseringen har möjliggjorts efter en, enligt bolaget, lyckad finansieringsrunda som inbringar kapital från Almi Innovationsbron, ett antal privata investerare och tidigare ägare. Hur mycket pengar det rör sig om vill dock inte bolaget uppge.

Kommer ni att behöva mer externt kapital framöver?



- Det återstår att se, eventuellt kan vi behöva genomföra en kompletteringsrunda om ett år, men det får vi se då, säger Anders Hanning.

Episentec grundades 2010 av forskare med erfarenhet av utveckling och tillämpning av biosensorer. Bolaget har sin bas i Stockholm och har utvecklat ett koncept med kemikalier och reagens för användare av biosensorinstrument.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079