23948sdkhjf

Stille säljer verksamhetsdel

Renodlar bolagets affärsmodell för att fokusera mer på specialiserad kirurgi.
Medicinteknikbolaget Stille har tecknat avtal om att sälja sin verksamhetsdel inom undersökningsstolar och -bord som säljs för urinvägs- och gynekologiska undersökningar i USA. Sortimentet av undersökningsstolar och -bord går under namnet Sonesta och verksamhetsdelen omsatte under 2012 totalt 19,4 miljoner kronor. Nu säljs enheten till den svenska laboratorieleverantören Addvise Lab Solutions.

- Affären är i linje med vår strategiska plan där vi renodlar Stille, anpassar kostnaderna och fokuserar på att möta den ökande efterfrågan för specialiserade produkter och tjänster för plastik-, ortopedi- och kärlkirurgi. Vi skapar nu förutsättningar för att kunna växla upp vår unika marknadsposition som leverantör av lösningar till kirurger och globala aktörer i medicinteknikbranschen, kommenterar Philip Siberg, vd i Still, i ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till 21 miljoner kronor varav sex miljoner kommer att läggas i en kontant betalning vid tillträde. Sex miljoner kommmer att betalas genom nyemitterade aktier i Addvise och resterande nio miljoner betalas kontant i tre villkorslösa steg fram till och med 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064