23948sdkhjf

Tikomed förbereder kommersialisering

Forskningsbolaget stärker styrelsen i samband med att företaget går in i en ny fas.
Bioteknikbolaget Tikomed tar in två nya medlemmar i bolagsstyrelsen. Anders Milton blir ny ordförande medan Ulf Brasen blir vice ordförande.

Tikomed är ett bioteknikbolag som utvecklar och marknadsför läkemedel för behandlingar av immunologiska sjukdomar och transplantationsterapier. I slutet av april gick bolaget in i en klinisk fas I/II-studie med bolagets läkemedelskandidat TM-400 som utvecklas som en behandling som ska förbättre resultatet vid benmärgstransplantationer.

Anders Milton har lång erfarenhet från arbete i näringsliv, organisationer och offentlig sektor. Han sitter i dagsläget även i styrelsen för bolag som Vironova, Star for life och Rättshjälpen, och leder en statlig utredning om donations- och transplantationsfrågor.

Ulf Brasen har industriell erfarenhet, både från styrelseuppdrag och på ledande befattningar, bland annat som vd för Terta Laval i Storbritannien.

- Tikomed går nu in i en kommersialiserings- och avtalsfas som kommer att innebära tuffa förhandlingar med internationella läkemedelsföretag, säger Ulf Brasen.

Bolaget hade vi årsskiftet 2011/2012 åtta anställda och har säte i Viken, utanför skånska Ängelholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078