23948sdkhjf

Viropharma i uppköpsrykte

Det amerikanska bolaget som köpte upp svenska Duocort Pharma med specialläkemedlet Plenadren under 2011, kan nu själv stå inför uppköp.
Det amerikanska särläkemedelsföretaget Viropharma har lockat till sig flera intressenter som vill köpa upp bolaget, rapporterar anonyma källor till nyhetsbyrån Reuters. Läkemedelsbolaget specialiserar sig på ovanliga sjukdomar och har en portfölj med ett flertal orphan status-läkemedel, bland annat svenskutvecklade Plenadren.

Viropharma köpte under 2011 upp det svenska utvecklingsföretaget Duocort Pharma som utvecklat Plenadren, ett hydrokortisonbaserat läkemedel mot den ovanliga sjukdomen Addisons sjukdom eller binjurebarksvikt. Köpesumman landade på dryga miljarden och blev en bra affär för bolagets aktieägare.

Utöver Plenadren har Viropharma särläkemedel mot svullnad och smärtsamma attacker som drabbar tonåringar och vuxna med ärftlig angioödem samt en behandling av patienter med nedsatt immunförsvar som utvecklar en viss typ av herpes. Viropharma har avböjt att kommentera rykten om uppköp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078