23948sdkhjf

Eurocine Vaccines tankar kassan med dollar

Amerikansk investerare går in i det svenska vaccinbolaget Eurocine Vaccines.

Det svenska forskningsbolaget Eurocine Vaccine tar in 7,6 miljoner kronor i en riktad emission. Emissionen riktades till en amerikansk institutionell investerare och syftet var att ge företaget en starkare ekonomisk ställning inför planerade partnersamarbeten.


Eurocine Vaccines är ett Lundabaserat bolag som utvecklar vaccin mot bland annat influensa. Parallellt utvecklar bolaget den egna adjuvanstekniken Endocine.

- Kapitaltillskottet från emissionen stärker vår finansiella ställning och möjliggör att vi kan fortsätta utvecklingen och kommersialiseringen av Immunose Flu. För närvarande pågår kommersiella processer kring Immunose Flu i syfte att ingå ett licensavtal med ett större vaccinbolag, säger Hans Arwidsson, vd för Eurocine Vaccines, i ett pressmeddelande, och fortsätter:

- I de pågående diskussionerna med potentiella partners är det viktigt att ha en stark finansiell ställning och nyemissionen stärker vår förhandlingsposition. Kapitaltillskottet tillsammans med befintliga medel gör att bolaget vid nuvarande aktivitetsnivå har finansiering fram till och med andra kvartalet 2015.

I emissionen emitterades drygt en miljon aktier till investeraren, vilket värderar aktien till 6,50 kronor styck. Emissionskursen innebar att investeraren fick rabatt på aktiens nuvarande kurs om två procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078