23948sdkhjf

Sobi tar över säljet

Styr upp försäljningen av bolagets läkemedel Orfadin mot ämnesomsättningssjukdomen HT-1.

Läkemedelsbolaget Sobi har övertagit ansvaret för Orfadin mot hereditär tyrosinemi typ 1 i USA och Kanada per den 1 april, i enlighet med tidigare kommunicerad plan. Kommande årsskifte övertar Sobi ansvaret även i Latinamerika, som en följd av att det nuvarande distributionsavtalet med Rare Disease Therapeutics sagts upp.


Sobi har ansvarat för den globala utvecklingen och kommersialiseringen av Orfadin sedan 1993 och distribuerar för närvarande Orfadin i mer än 50 länder globalt.


Som en del av lanseringen av Orfadin i Sobis regi introducerar företaget också Orfadin4U, ett stödprogram som tillhandahåller apotekstjänster med medicinskkunskap och praktisk behandlingsrådgivning samt hjälp vid försäkringsärenden genom erfaren och kunnig personal, för att förbättra stödet till patienter, vårdgivare och sjukvårdspersonal. Orfadin4U kommer att bli den enda apotekstjänstleverantören för distributionen av Orfadin i USA.


Sobi får marknadsgodkännande i USA
Bolagets läkemedelskandidat mot blödarsjuka når ytterligare en marknad.

Sobi-vd: ”Ytterligare resultat att vänta”
Efter de negativa resultaten från bolagets fas III-projekt Kiobrina läggs projektet på is. Men fler resultat från studien kommer att analyseras.

Sobi missar i fas III
Forskningsbolagets läkemedelskandidat Kiobrina misslyckades med att nå uppsatta mål. Stoppar planerna på en USA-studie.

Sobi-vd: ”Ytterligare resultat att vänta”
Efter de negativa resultaten från bolagets fas III-projekt Kiobrina läggs projektet på is. Men fler resultat från studien kommer att analyseras.

Sobi får EU-godkännande
Bolagets partner har fått grönt ljus för läkemedel mot metastaserad sköldkörtelcancer.

Sobi får Kanada-OK
Kanadensiska läkemedelsmyndigheten godkänner läkemedelsbolaget behandling av blödarsjuka.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078